Gobelin varrás

Főoldal A Gobelin Rólam Idézetek Könyveim Főzőcske Fórum Galéria Webáruház
jukagobelin

                                                                 "Nem kell könyvet égetni a kultúra elpusztításához,
Elegendő, ha leszoktatjuk az embereket az olvasásról."

 (Ray Bradburry)

 Nem fogom felsorolni az iskolai kötelező olvasmányokat. Egyébként sem olvastam el sosem, ami kötelező volt. Az olvasó naplót úgy oldottam meg, hogy kértem 2-3 naplót az osztálytársaktól (még jó, hogy kölcsön adták) és ezekből a kölcsönkért naplókból "írtam meg" a sajátomat.  Azért 4-esnél sosem kaptam rosszabb jegyet. Szóval a mostani kedvenceket az utóbbi 10 évben olvastam, némelyiket többször is.

Mióta a net számomra is elérhető, nagyon élvezem az on-line könyvvásárlást. Főleg amikor az akciós könyvek között is megtalálom a nekem valót. Sok szép könyvet vettem már az unokámnak. Imádja azokat, amelyikben egyik oldalon mese, a másikon pedig puzzle van.

Nem fogok több oldalt írni egy-egy könyvről, csak röviden a lényeget.
 
Kíváncsian várom a reagálásokat, hiszen az olvasási szokások nagyon egyéniek. Az izlése és  az érdeklődése Mindenkinek más.
 
Kellemes böngészést kívánok az alábbiakhoz.
 
 
 
Danielle Steel:  Hullócsillagom 
A világszerte ismert és olvasott írónő életéből sem hiányzik a drámai és tragikus események sora. Ez a szívemnek olyan kedves könyv, Nick Traináról az írónő híres, tragikus sorsú, zenész-költő fiáról szól.
Nem egy kitalált, hanem egy lebilincselő igaz történet.
Világszerte milliók szenvednek a mániás depresszió kínzó  és alattomos betegségétől.
Ezt a könyvet az írónő róluk, és nekik, s környezetüknek írta. 
 
"Azt remélem, hogy ez a kötet valakinek az életét menti meg."
Danielle Steel
 
 
 
Lee Child: Hiba nélkül
Jack Reachernek akad munkája, nem ő keresi a munkát, hanem az találja meg mindig. Most egy Froelich nevű nő keresi meg - aki az USA alelnökét védelmező csapat feje- azzal, hogy próbálja ki gyakorlatban miként működik a védelmi rendszer. Az alelnök: Brook Armstrong nevére már több halálos fenyegetés is érkezett, számszerint 4.
A levelek aláírása egy újlenyomat. A nyomozást egy társ is segíti: Neagley.
Több irányba is nyomoznak, mert nem világos, hogy az alelnök-e a tényleges célpont, vagy a titkosszolgálatot akarja valaki lejáratni, Froelich-el az élen.
Az elkövetkezendő akciók arra utalnak, hogy egyértelműen az alelnök a célpont, a fenyegetőket mérhetetlen gyűlölet vezérli.
Reacher kénytelen az alelnök múltjában is kutakodni.
 
 
Lee Child: Lángoló sivatag
Jack Reacher éppen munka nélkül, céltalanul csatangol a világban. Útja során Texas sivatagos vidékén felvesz a kocsijába egy Carmen Greer nevű nőt. Egy istenháta mögötti ranchra viszi, ahol a családjával él. Pár nap múlva a nő férjét holtan találják, a nőt Carment letartóztatják. Reacher nem hiszi, hogy Carmen tette volna és nyomozni kezd.
Az ügy egyre bonyolódik. Arról pedig végképp semmi fogalma, hogy minden lépését bérgyilkosok figyelik.
Walker ügyész látszólag segíti a nyomozást, de inkább a közelgő bírói kinevezésére koncentrál.
Három férfi: Carmen férje: Greer, Eugene és Walker ügyész már kamaszkoruk óta jó barátok és szörnyű titkot rejtegetnek...
 
 
Lee Child: Eltűnt ellenség
1989 szilvesztere Fort Bird támaszpont. Alig két napja helyezték új szolgálati helyére  Reachert, amikor telefont kap, hogy egy közeli motelban egy igen magas rangú tábornok holttestét találták meg. Reacher szimata nem csal, amikor az egész ügy gyanúsnak tűnik.
A konferenciára tartó tábornok összes irata eltűnik.
A helyzet még fokozódik, amikor két nap múlva a tábornok feleségét is megölik.
Sőt még a támaszponton is történik több gyilkosság.
Reacher felettesei inkább eltussolnák az egész ügyet, mivel a katonaság presztizsét jelentősen rontaná, ha kitudódna.
Reacher őrnagy számára világossá válik, gyorsan kell fényt deríteni erre a szövevényes ügyre, mert a végén még ő, saját maga kerül gyanúba.
Csak a társául szegődött Summer rendőr hadnagynőre számíthat.
Minden képzeletet felülmúló sötét tervekre bukkannak, ahol a gyikosságok csak a kezdetet jelentették...
 
Egy sajátosan visszafogott, szellemes stílusu izgalmas nyomozásban vehetünk részt, amúgy Jack Reacher módra.
 
 
Malcolm Bell: Végső búcsú
A könyv érdekessége, hogy egy CIA-ügynök regénye, aki inkognitóját megtartva állnéven írta a könyvet és a szokásos fénykép is elmarad a könyv hátsó borítójáról.
A történet a tragikus időkre, az amerikaiak atombombáira, pontosan a Nagasakira ledobott atombomba idejére mutat vissza.
A főhős, Yotaro csak 3 éves volt akkor. A bomba elpusztíja a családját, Őt magát pedig testileg és lelkileg is megnyomorítja.
Csak a bosszú élteti, ez motiválja az életét. Elhagyja hazáját, hogy belefogjon terve megvalósításába.
Marcus Malone, az, aki felveszi  Yotaróval szemben a harcot, hogy mentse, ami menthető, ne válljon valóra Yotaro végzetes bosszúja. Egy csavaros trükk segíti Malone-t, s így akad Yotaro nyomára. Ez a munka Malone-nak azt jelenti, ha vége, új életet kell kezdenie, ami azzal jár, hgy eddigi életéből minden nyomot el kell tüntetni Vele kapcsolatban.
 
 
Stepehen White: A védett tanu
Kirsten Lord foglalkozását tekintve ügyész. A szemeláttára lövik le a férjét. Egyértelműen bosszúról van szó, mégpedig azért, mert egy kábítószer-kereskedőt börtönbe juttatott.
Kirsten számára nem marad más választás, részt kell vennie abban a tanuvédő programban, amit oly sokszor bírált és ellenzett a program hiányosságai miatt.
A protokoll szerint Ő és 9 éves kislánya másnéven, más személyazonossággal egy ismeretlen kisvárosban kötnek ki. Annak ellenére, hogy alig két ember ismeri a helyzetüket, megtalálják Őket. Egyedül talán Carlban bízhat. A rejtéjes férfi a pszichológusa, s szintén tanuvédő program résztvevője.
 
 
Stephen White: Feltétlen bizalom
Alan Gregory pszichoterapeuta praxisa során nem először találkozik erkölcsi dilemmával, ami érzése szerint, szinte feloldhattalan helyzetet teremt.
A csinos Gibbs Storey, Alan régi páciense azzal gyanusítja a férjét, hogy sorozatgyilkos.
Egy másik páciens, aki bírónő a férje drogügyleteiről mesél.
Aztán van egy másik páciens is, egy nő, akit egy reptéri incidens miatt "Amerika legönzőbb polgárának" titulálnak.
S persze ezek az információk titkosak az orvosi titoktartás alapján. Az egészben a rémes, hogy a titkos információk mégis kikerülnek a rendelőből, csapdát állítva Alannak.
A kérdés csak az, hogy kinek áll érdekében Alan lejáratása.
A segítséget Sam Purdy nyomozó jelenti.
Tökéletes lélektani krimit olvashatunk, váratlan, izgalmas  fordulatokkal. 
l
 
 
 

 

 

 

 
www.jukagobelin.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!